Η υγιής καρδιά σε νεαρή ηλικία προλαμβάνει μελλοντικές νόσους

Νέα έρευνα αναφέρει ότι νόσοι που εμφανίζονται αργότερα στη ζωή μπορεί να προληφθούν αν κάποιος διατηρεί υγιή καρδιά σε νεαρή ηλικία.

Συμμετέχοντες που αντιμετώπιζαν χαμηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου όταν ήταν νέοι ενήλικες είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν αναπηρία σε μεγαλύτερη ηλικία.

Για να καθορίσουν το επίπεδο κινδύνου, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, χοληστερόλης και δείκτη μάζας σώματος, καθώς και την ύπαρξη διαβήτη ή συνηθειών καπνίσματος.

Η ερευνήτρια Thanh Huyen, του Northwestern University, στο Σικάγο, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να υιοθετήσουν και να διατηρήσουν υγιεινό τρόπο ζωής σε όλες τις ηλικίες. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι στην υγεία να προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής νωρίς, στους ασθενείς τους, καθώς αυτός έχει φανεί πως συνδέεται με θετικά επίπεδα παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους.

Ερευνητές συσχέτισαν γεγονότα 3.669 αντρών και 2.345 γυναικών με τις κατοπινές απαντήσεις των συμμετεχόντων σε έρευνα του 2003 για την αναπηρία και την ποιότητα ζωής. Οι συμμετέχοντες είχαν ηλικία 29 έως 68 ετών όταν άρχισε η έρευνα, το διάστημα 1967 έως 1973.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο American Heart Association’s Scientific Sessions 2014.

No Comments

Comments are closed.